Masthead header

Nur Faqieshya Humaeiyra – Kids Potraiture

Assalamualaikum w.b.t semua.. jom layan Kids Potraiture plak.. Nur Faqieshya Humaeiyra semalam menyambut ulang tahun kelahiran yang genap 2 tahun.. Selangkah ke alam kanak-kanak yang semakin aktif & sedang membesar… semua gambar telah di ‘shoot’ sekitar Taman Tamadun Islam, Kuala Terengganu.. lama tak buat entry, malas nak cerita panjang.. kehkehkeh…

Jomm… kita Layaazzz gambar….

Lagi gambar dibawah… klik untuk besarkan..

December 4, 2011 - 7:34 PM

Syuhada - Cantik laa semua gambar ni, teringin nak buat album untuk anak saya jugak. Ada pakej gambar untuk kanak-kanak tak?

December 4, 2011 - 8:56 PM

ErieAdn - TQ Syuhada… untuk pakej & harga boleh terus ke http://www.erieadnpictures.com/package/ , apa2 nanti boleh contact sy balik..TQ.

November 29, 2012 - 4:30 PM

Joomla Development - So cute baby, and very nice photography. :)

Seberang Marang Landscape

Assalamualaikum w.b.t semua… Ahakkkkk.. lama betul tak buat posting kat sini.. Huhuhu.. bukan malas, tapi sibuk sket ngn keje-keje kawin.. Blog ni aku sendiri pon lama tak jenguk..hihi.. bukan lupa, tapi tak ingat..hahaha.. ok malas nak tulis panjang, layan gambar ajer lah ekk.. actually gambar ni pon gambar lama, rentetan masa outing Sunrise DiSeberang Marang & jugak Slow Shutter.. Sebelum ni pon dekat post Kuala Marang aku pernah sebutkan tentang pemandangan beberapa tempat di Marang, Terengganu yang menarik & cukup indah sekali..

Post kali ni aku bawakan gambar pengkalan nelayan di Seberang Marang berlatarbelakangkan langit yang membiru dihari itu. Memang best sangat rasanya shoot kat sini, boleh relax2 minda, tenangkan fikiran sambil tengok bot & perahu nelayan keluar masuk sambil airnya berombak-ombak kecil, serta dapat jugak tengok gelagat nelayan-nelayan yang juga orang kampung sini melakukan aktiviti harian mereka..Fuhhh memang seronok laa..  InsyaAllah,jika ada masa nanti aku try shoot Sunset plak dari Seberang Marang ni.. Memang cukup menarik rasanya.. hihihi..

So… enjoy the pictures..

Sunrise di Seberang Marang

Assalamualaikum w.b.t semua.. seperti yang saya janjikan semalam, hari ini saya akan buat 1 lagi new posting untuk blog ini untuk tatapan anda semua.. Posting kali ini adalah rentetan daripada post slow shutter yang dah dibuat semalam. Malas nak sekalikan, so saya buat laa post asing-asing.. baru nampak banyak post… hahahahaha… lagipon kategorinya lain-lain..

Ok  straight to the point, Alhamdulillah pagi jumaat 18/2/11 yang lepas bersama kawan-kawan, hajat untuk shoot Sunrise tercapai jugak.. pagi tuu cuaca amat cantik sekali, selepas selesai 5,6 keping shoot slow shutter ND kami shoot sunrise pula.. Tapi saya tidak dapat shoot saat-saat matahari ‘keluar dari permukaan air’ kerana awan di bawahnya begitu tebal sekali yang menyebabkan matahari terlindung dari pandangan. Cuma simbahan cahaya kekuningan di awan sahaja yang boleh kami shoot.

Selepas menunggu beberapa minit, terkeluarlah balam-balam cahaya matahari menembusi awan tebal tadi & terbentuklah Ray Of Light (ROL). Alhamdulillah, pemandangan yang jarang-jarang dapat saya lihat & ianya cukup indah sekali. Detik yang terbetuk beberapa minit itu dapat saya rakam untuk tatapan semua. Tidak banyak yang saya dapat shoot sebab sibok duk main & tukar-tukar white balance..hahahaha..dapat 3,4 keping pon dah cukup best dah..huhuhu..

So… enjoy the pictures..

April 4, 2011 - 4:03 PM

Arissya - What an impressive snaps you have shared with us I would like to highly appreciate you for sharing such quality snaps with us.

April 12, 2011 - 4:48 PM

Mike Photo - Wonderful. Very awesome photos. I like all the images. I have set the last image on my system’s desktop

April 20, 2011 - 5:02 PM

Shahirah - subhanallah! sangatlah menakjubkan! :]

December 8, 2011 - 12:08 PM

arepchepha - Subhanallah, bro..so pretty

May 15, 2012 - 11:40 PM

Elinore Huffine - Many thanks for having such truly fabulous web-site. I wish you updated it more often.

Slow Shutter

Assalamualaikum w.b.t semua… waaaaa, lama jugak saya tak buat new posting kat blog ni nih.. sampai ada 2,3 orang yang email tanya pasal entry baru… Terima Kasih laa pada yang bertanya tuu yerk.. Actually, bukan saya tak nak buat entry baru, tapi ada komitmen lain yang saya kene dahulukan.. hehehe, lagi pon blog ni blog gambar, nanti kalo kerap sangat buat new posting dengan gambar-gambar berat plak hosting blog saya nanti (alasan)…wakakakaka. & InsyaAllah esok lusa saya akan buat 1 & 2 new posting lagi untuk meng’cover’ posting-posting pada bulan ini..Hehehe.

So, buat pertama kalinya , new posting dalam bulan ni pasal gambar-gambar slow shutter.. Sebenarnya, saya pon baru lagi nak shoot gambar-gambar slow shutter air laut nih.. Sebabnya saje-saje nak test ND filter (ND8 jer) yang baru dibeli. Sebelum nih cuma buat slow shutter nih untuk light trail jer..

Gambar-gambar nih saya shoot masa outing untuk shoot sunrise dengan beberapa orang sahabat sehobi saya di Seberang Marang, Terengganu. So sebelum sunrise keluar, sempat laa jugak berpeluang shoot 5,6 keping slow shutter ND nih dulu.

So…enjoy the pictures..

March 1, 2011 - 9:26 PM

GuruCyber - Hebat karya saudara .. rasa mcm nak copy jer gambar2 tu wat wallpaper lap top …

March 12, 2011 - 9:07 PM

photographer gauteng - great slow shutter speed work, looks like very early morning shots

Kuala Marang

Assalamualaikum w.b.t semua.. setelah beberapa ketika blog ni terperap disebabkan takder new posting..huhu, so semalam sementara ada kelapangan waktu, kami mengadakan outing di ‘Kuala Marang‘ bersama-sama group Digital Mukmin yang lain & Ustaz Azhar Idrus.. Saya letak tajuk Kuala Marang tuu sebab di Kuala Marang ni ada beberapa tempat yang menarik untuk ‘menembak’ & masing-masing mempunyai namanya yang tersendiri walaupon kawasan tuu sekitar itu sahaja.. hahaha.. Yang terkenal di kawasan itu oleh para-para shooter adalah Pulau Kabu & Seberang Marang.. Aku pon dah sampai beberapa kali di kedua-dua kawasan nih… Memang cantik & tenang pemandangannya..Dengan bot-bot keluar masuk kuala & gelagat-gelagat nelayan serta orang-orang disekitarnya. Bagi saya ianya termasuk dalam beberapa kawasan indah di Negeri Terengganu Darul Iman ini..

So hari ni saya akan post di blog beberapa keping gambar-gambar outing petang semalam sahaja. Outing bermula jam 5:45 petang & berakhir 7:00 petang.. Outing kali ni dapat kami bersama-sama mengeratkan lagi silaturahim & berkenalan dengan ahli-ahli baru yang belum penah saya kenal lagi.. Hehehe..

So… enjoy the pictures..

January 25, 2011 - 10:45 PM

abel - Beautiful work! really nice Photos!

Didnt know about this blog.
Rss it! Keep the good work!

January 28, 2011 - 9:39 AM

ErieAdn - TQ bro..

January 31, 2011 - 7:38 PM

stop smoking - Amazing photos

Evelina

February 1, 2011 - 7:25 AM

Michele Cameron Drew - Beautiful photos and a beautiful blog! Do you provide stock images for designers?

February 2, 2011 - 7:31 PM

Norma - Wow! Your pictures tell a story. Good work.

February 5, 2011 - 5:20 PM

Sarvesh - WOOOW !! Very very wonderful. It is very very beautiful place. I also want to visit this place. You have done great photography.

February 16, 2011 - 2:22 AM

Mike - Very beatiful pictures

February 22, 2011 - 7:17 PM

Crystals Healing - Awesome landscape…………….

February 25, 2011 - 12:19 AM

Becky at ArtPhotoWallDecor - Beautiful pictures – I particularly like the boat with the yellow sky. Those boats are great photographic subjects.

March 16, 2011 - 8:04 AM

intislatubs - Honestly, I’ve been very blessed. Yes, I am cursed with this gift.

December 8, 2011 - 12:10 PM

arepchepha - Oh, no wonder have the same style, shoot dgn Ustaz Azhar Idrus~~~

March 20, 2012 - 3:47 AM

Portrait Artist Joseph - Superb photography!!!

November 3, 2012 - 9:36 PM

Nancy - Semoga tuan terus berjaya dsmiaa hadapan dengan kejayaan yang boleh dibanggakan. InsyaAllah moga dapat menyusuri kejayaan yang telah diteroka tuan satu hari nanti. Amin.