Masthead header

Bermain Dengan Bokeh.

Assalamualaikum.w.b.t.    Buat pertama kalinya saya akan post beberapa keping gambar yang saya telah shoot 2 hari lepas..Hehehe..Gambar ni plak saya shoot dalam bilik  jer & subjek-subjek yang saya nak shoot pon adalah kepunyaan & kegunaan saya seharian..Hahaha..Nak keluar untuk shoot landscape plak hujan turun tak henti-henti dari 3,4 hari lepas.. Huhu.. So ditengah-tengah ke-boring-an & cuaca yang tak mengizinkan datang laa idea untuk shoot benda-benda yang ada depan mata sendiri.. sebelum ni tak terpikir pon..! So dengan menggunakan Lens Sigma 105mm f/2.8 Macro yang dah lama terperap kat dalam drybox.. Lepas lap-lap skit lens & filter lens tuu dengan menggunakan lenspen, pasang kat body Nikon D90, setting bukak apperture paling besar & ISO yang secukup rasa saya pon terus shoot menggunakan shutter speed yang tak berapa laju (bukan slow-shutter plak), so terhasil laa gambar-gambar di bawah ini.. sempat laa tembak 5,6 subjek untuk hilangkan keboringan.. Huhu..

Semua gambar yang di shoot ni adalah SOOC (Straight Out Of Camera) & tidak diedit. Saya cuma Resize dengan saiz yang sesuai untuk memudahkan anda melihatnya..Nanti kalau tak resize lambat plak anda dapat loading nak tengok gambar ni semua..hehehe & hanya letak watermark je.

So enjoy the pictures…Huhu..

January 23, 2011 - 1:52 AM

Adeiy - Man, you are a really great photographer. These pictures are great.

January 24, 2011 - 4:32 AM

Dvor - very nice pics man, thanx…

January 27, 2011 - 10:23 PM

X-Photog - pakai lens ape ni bro??

January 28, 2011 - 9:40 AM

ErieAdn - TQ for your comment

January 28, 2011 - 9:40 AM

ErieAdn - TQ..TQ.

January 28, 2011 - 9:41 AM

ErieAdn - 105mm macro f/2.8

February 5, 2011 - 12:28 AM

Samuel - Beautiful photos. I would love to visit Malaysia.

February 20, 2011 - 2:56 AM

Porec Croatia - Very nice macro. Do you sell your photos?

February 22, 2011 - 7:19 PM

Pranic Healing - Superb electronic part, thanks for sharing.

December 12, 2011 - 7:39 PM

Firdaus - Wowwww. Very nice bokeh collection.

Blog Gambar

Assalamualaikum..tak terlewat kiranya saya ucapkan Selamat tahun Baru kepada pembaca-pembaca & pengikut blog ini. Blog ini dihasilkan adalah untuk mengisi masa-masa lapang & terluang..Hehehe.. & ianya juga sebagai platform untuk saya tampilkan gambar-gambar & foto-foto yang saya shoot sebagai hobi selain dari gambar-gambar perkahwinan, pertunangan & lain-lain. Untuk gambar-gambar perkahwinan, pertunangan, majlis-majlis & acara-acara rasmi, anda boleh melawati web/blog utama saya di www.erieadnpictures.com. Jadi teruskan setia bersama saya..hehe.. promote plak lebih..Haha..

Terima Kasih atas sokongan anda kepada Kami..

Regard:

ErieAdn.

January 24, 2011 - 4:19 AM

Jones - Some fantastic pics!

January 28, 2011 - 9:38 AM

ErieAdn - TQ bro..

February 11, 2011 - 2:30 PM

online practise test - you are really an amazing photographer. you have a skill to capture a moment which remain still for ever. I really appreciate your work..

March 23, 2011 - 3:16 AM

japan anime - Fotonya bagus banget gan.

March 24, 2011 - 10:57 AM

Minnesota - I agree, you do write your articles with passion. I hope you get the time to post for me some time in the future.